"Είναι εντυπωσιακός ο βαθμός απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων στη Στερεά Ελλάδα.περγαντας κλεαρχος
 Όχι μόνο υπερβαίνει κάθε άλλη Περιφέρεια της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης."

Johannes Hahn

«Ανακατεύει την τράπουλα» για την τρίτη έδρα στη Βοιωτία η υποψηφιότητα Περγαντά

 
klearxos pergantasΈνα πρόσωπο, επιτυχημένο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και αγαπητό στον κόσμο της Βοιωτίας, τον τέως Νομάρχη και πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, βρήκε το ΠΑΣΟΚ για να «ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα» σ` αυτές τις εθνικές εκλογές. Το πρόσωπο αυτό είναι ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς που «επιστρέφει» πολιτικά εκ νέου ως υποψήφιος Βουλευτής, όπως είχε συμβεί πριν πολλά πολλά χρόνια, πρωτού δηλαδή τον «κερδίσει» ο χώρος της Αυτοδιοίκησης.
Γνώστης των ζητημάτων που απασχολούν τον πρώτο και το δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, πρόσωπο με «ρίζες» πολιτικές και μια προσωπικότητα της Βοιωτίας που κατάφερε να ανέλθει σε αξιώματα χωρίς ν` αφήσει πίσω του οποιασδήποτε μορφής «θολή εικόνα», ο κ. Περγαντάς αναμφίβολα είναι το πρόσωπο που θα «ταράξει» τις ισορροπίες ανάμεσα σ` όλους τους συνδυασμούς.
Στόχος του επί οκτώ ετών νομάρχη και τεσσάρων σχεδόν Περιφερειάρχη είναι διπλός: Από τη μια επιθυμεί – και το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό - τη συσπείρωση του κεντροαριστερού χώρου στο Νομό Βοιωτίας αλλά και την «επιστροφή» των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που αποτέλεσαν και τον κυριότερο πυρήνα των προηγούμενων επιτυχημένων του εκλογικών αναμετρήσεων. Παράλληλα, ο κ. Περγαντάς στοχεύει να διεισδύσει και στο χώρο της ΝΔ, κυρίως μέσα από τις διαχρονικές, διαπροσωπικές του σχέσεις.  Τα υπόλοιπα, μέλη, που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι ο Βασίλης Κόλλιας (γεωπόνος – αγρότης, ΔΗΜΑΡ), ο Αλέξανδρος Θεοδωράκος (πολιτικός μηχανικός), ο Μιχάλης Κωνσταντίνου (δικηγόρος εργατολόγος) και η Άννα Νικολάου (επικοινωνιολόγος). Όπως και να έχει, στόχος του ΠΑΣΟΚ και του κ. Περγαντά είναι η κατάκτηση και μιας, από τις τρεις συνολικά έδρες.
 orchomenos press pergantas
 
Γιατί "επιστρέφει" ο Κλέαρχος Περγαντάς…
Το πολιτικό σύστημα γενικά είναι αλήθεια ότι ψάχνεται, σε όλα τα επίπεδα. Πόσο μάλλον σε επίπεδο προσώπων, καθώς η απαξίωση από τη μια της πολιτικής καθώς και η έλλειψη «πολιτικών γραμμών» με την παράλληλη «ισοπέδωση» των ιδεολογιών από τα ίδια τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, από την άλλη,  μας φέρνει μπροστά στην «άδεια» δεξαμενή υποψηφίων. Εάν, δε, σ` αυτό προστεθεί η επανάληψη των εκλογικών αναμετρήσεων ( κι αυτό δεν μπορεί κανείς πως δεν συμβάλει)  στην κόπωση των προσώπων και παράλληλα  στην αδυναμία τους να διεκδικούν «οι ίδιοι και οι ίδιοι» την ψήφο των πολιτών, ιδιαίτερα σε τοπικές κοινωνίες που γνωριζόμαστε μεταξύ μας και γι` αυτό το … ψέμα έχει κοντά ποδάρια! Στην περίπτωση, όμως, αυτών των εκλογών, στη σύντομη αυτή προεκλογική περιοδεία, οι «εκπλήξεις» στη σύνθεση των ψηφοδελτίων δεν … ήρθαν από το «νέο» αίμα, όπως θα μπορούσε κανείς να περιμένει. Ήρθαν, αντίθετα, από τις… επιστροφές, όπως αυτή που σίγουρα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σ` όλη τη Στερεά. 
Ο λόγος για τον τέως Περιφερειάρχη, τον τέως Νομάρχη, τον κ. Κλέαρχο Περγαντά, που όντως είχε απομακρυνθεί από την πολιτική εγχώρια και περιφερειακή ζωή, αλλά – όπως και ο ίδιος δημόσια έχει αναφέρει – είχε τους λόγους του.Αλλά δεν είναι εκεί η πολιτική ουσία, αφού ο κ. Περγαντάς ήταν πάντοτε ένα πρόσωπο γύρω από το οποίο είχε δείξει ενδιαφέρον – πέρα από το ΠΑΣΟΚ – και ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με εξαιρετική πίεση, που εν τέλει δεν απέδωσε, τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν, όπως τουλάχιστον ακούγονταν στους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους. 
Φαίνεται τώρα, πως στο μυαλό του κ. Περγαντά, ωρίμασαν πραγματικά οι συνθήκες και … επιστρέφει πολιτικά για να διεκδικήσει με αξιώσεις μια έδρα σ` ένα κατά παράδοση … πράσινο νομό! 
 Το ΠΑΣΟΚ στη σύμπραξή του με την ΔΗΜΑΡ από την άλλη, βρήκε στο πρόσωπό του ένα «παραδοσιακό εκπρόσωπο» με βαθιές ρίζες στον δημοκρατικό χώρο, με τη δική του αξιόλογη πορεία και μ` ένα κόσμο που τον γνωρίζει πολιτικά, τον έχει εμπιστευθεί πολλές φορές και που δεν αποκλείεται να το ξανακάνει την 20η Σεπτεμβρίου. Κι` ένα πρόσωπο που ενώνει, συσπειρώνει, μαζεύει τον κόσμο.  
Ένας συνδυασμός, επομένως,  και μια συγκυρία που μάλλον και πάλι τον ευνοεί, εάν σκεφτεί κανείς πως η Βοιωτία έχει τρεις έδρες, που δεν αποκλείεται μια να ξανακερδίσει το ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. 
 
 
 
Το άρθρο αναρτήθηκε εδώ:
 

Περγαντάς Κλέαρχος . All rights reserved.