"Είναι εντυπωσιακός ο βαθμός απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων στη Στερεά Ελλάδα.περγαντας κλεαρχος
 Όχι μόνο υπερβαίνει κάθε άλλη Περιφέρεια της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης."

Johannes Hahn

“Ο Κλέαρχος και η λάσπη”

ΑΛΛΗ μια έκπληξη της χθεσινής ημέρας ήταν ο πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, ο οποίος αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές – και το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκει υποψήφιο, θα σημειώσω.

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε ότι δεν βάζει υποψήφιος γιατί φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος αντεπιτέθηκε και ζήτησε να καταψηφιστεί στις ευρωεκλογές η συγκυβέρνηση, και ειδικά το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Ποια ήταν η συνέχεια; Ότι το ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε πως δημιούργησε όλο αυτό το ζήτημα γιατί δεν υπήρξε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία στο πρόσωπό του, και έτσι ευνοήθηκε η υποψηφιότητα του Κ. Μπακογιάννη.

Μίλησα μαζί του και ήταν εντελώς απογοητευμένος από τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Μου διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μου επιβεβαίωσε ότι έχει θέμα «με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που οδήγησε την παράταξη στη διάλυση».

Τον ρώτησα για το θέμα της συνεργασίας με τη ΝΔ, και τι μου αποκάλυψε; Ότι στα μέσα Δεκεμβρίου η Ένωση Περιφερειαρχών επισκέφθηκε τον πρόεδρο Βαγγέλη στο Υπουργείο των Εξωτερικών και συνομίλησε μαζί του επί μακρόν για τα προβλήματα των περιφερειών. Στο τέλος της συζήτησης περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί με τη ΝΔ έθεσαν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης το θέμα της κοινής καθόδου στις εκλογές, με το ατράνταχτο επιχείρημα «αφού πάμε μαζί (με τον Σαμαρά), γιατί δεν τα βρίσκετε ώστε να μη σκοτωθούμε στις εκλογές μεταξύ μας»;

-Κατέληξε κάπου αυτή η συζήτηση; Ρώτησα τον Κλέαρχο
- Πουθενά δεν κατέληξε. Και εκεί έμεινε. Και απορώ πώς σήμερα τη χρεώνουν σ’ εμένα. Αλλά είναι και αυτό ένα ακόμη δείγμα της πρακτικής τους…

Εγώ ένα έχω να πω: επειδή τον άνθρωπο τον ξέρω καλά, ντροπή είναι να τον λασπώνουν έτσι…

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστου
Εφημερίδα: Τα Νέα

Περγαντάς Κλέαρχος . All rights reserved.