"Είναι εντυπωσιακός ο βαθμός απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων στη Στερεά Ελλάδα.περγαντας κλεαρχος
 Όχι μόνο υπερβαίνει κάθε άλλη Περιφέρεια της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης."

Johannes Hahn

Εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου ΜαντουδίουΤην Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Μαντουδίου, σύμφωνα το ενημερωτικό δελτίο Τύπου που λάβαμε από το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας, Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Μητροπολίτη Σισσανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο, τον επί 25 και πλέον χρόνια, αγαπημένο εφημέριο και εκπαιδευτικό του Μαντουδίου, τέλεσαν τον αγιασμό. Αιρετοί της Περιφέρειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, οι πρώην Δήμαρχοι Κηρέως, εκπαιδευτικοί των 2 πρώτων βαθμίδων, Διευθυντές σχολικών μονάδων και σχολικοί σύμβουλοι, κυρίως όμως δεκάδες γονείς και πολίτες του Μαντουδίου που μαζί με τα παιδιά τους, τους νεαρούς μαθητές, χαίρονταν και καμάρωναν το νέο Δημοτικό Σχολείο, ένα στολίδι για το Μαντούδι. Η τελετή εγκαινίων έγινε σε κλίμα συγκίνησης. Η λειτουργία ενός νέου σχολείου φέρνει ελπίδα και αισιοδοξία.

Όλοι οι ομιλητές, αναφέρθηκαν στη σημασία του νέου σχολείου, στην αξία της Παιδείας και στην ανάγκη ενίσχυσης των Δημόσιων Σχολείων, ιδιαίτερα τώρα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η πατρίδα μας.
Μετά την τελετή των εγκαινίων και την ξενάγηση στο χώρο του Σχολείου, ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Θανάση Μπουραντά και Σταμάτη Καπελέρη, το Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Μάρκου, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Γιάννη Κούτσικο, το Δήμαρχο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας κ. Ανέστη Ψαρρό και τους Αντιδημάρχους, επισκέφτηκαν και επιθεώρησαν την πορεία του Λιμένα Μαντουδίου, έργο του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 8.500.000 ευρώ.

Εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου ΜαντουδίουΣτη συνέχεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Μαντουδίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ. Σ., που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και των Τεχνικών Στελεχών, στο οποίο ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός έθεσε τις προτεραιότητες του Δήμου Λίμνης –Μαντουδίου - Αγίας Άννας, με θέμα την εξέλιξη των έργων του ΕΣ.ΠΑ στο Δήμο, τα προβλήματα και τις ανάγκες στη Βορειοκεντρική Εύβοια. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος εστίασε
Στα έργα οδοποιίας, και στην ανάγκη κατασκευής του δρόμου Ψαχνών – Προκοπίου – Ιστιαίας, στις κατολισθήσεις θέση ΔΕΡΒΕΝΙ, στις καθιζήσεις του οδοστρώματος και στην ανάγκη διαγράμμισης. Μίλησε επίσης για την ανάγκη ολοκλήρωσης του κόμβου Προκοπίου – Πηλίου, όπως και τόνισε την αναγκαιότητα κατασκευής του οδικού κόμβου της εισόδου Λίμνης στη θέση «Αρχάγγελος», την ολοκλήρωση του δρόμου Παπάδες – Αγδίνες και του υπολειπόμενου τμήματος προς τη Μονή Γαλατάκη.
Αναφέρθηκε στα λιμενικά έργα, στο λιμάνι Μαντουδίου και στην ανάγκη κατασκευής δρόμου πρόσβασης στην Επαρχιακή οδό Μαντουδίου – Κυμασίου, στο Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Ροβιές και στο Αλιευτικό καταφύγιο – αγκυροβόλιο Αγκάλης όπου υπάρχουν έτοιμες μελέτες.
Εστίασε στον τουρισμό – πολιτισμό, στο Απολιθωμένο Δάσος Κερασιάς, όπου υπάρχει έτοιμη μελέτη από την Π.Ε. Ευβοίας και στην Ανάδειξη της Αρχαίας Κηρίνθου, όπου η αρχαιολογική Υπηρεσία διενεργεί ερευνητικές αποκαλύψεις και ολοκληρώνει σχετική μελέτη.
Μίλησε για την αναγκαιότητα των αντιπλημμυρικών έργων, όπως και την ανάγκη Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Ε.Ο. Χαλκίδας – Λ. Αιδηψού από τον ποταμό Κηρέα, καθώς και των αγροκτημάτων – περιουσιών από τους ποταμούς Νηλέα και Βούδουρο.
Ολοκληρώνοντας μίλησε για την υποστήριξη της αγροτικής οικονομίας με την κατασκευή σφαγείων στην περιοχή και τη ενίσχυση των τοπικών γεωργικών προϊόντων, και κλείνοντας στην άμεση ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ. Ελυμνίων, Γ.Π.Σ. Κηρέως, Σ.Χ.Ο.Α.Π. Νηλέως, ζητώντας την συνεργασία της Περιφέρειας στην υλοποίησή τους.

Περγαντάς Κλέαρχος . All rights reserved.