"Είναι εντυπωσιακός ο βαθμός απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων στη Στερεά Ελλάδα.περγαντας κλεαρχος
 Όχι μόνο υπερβαίνει κάθε άλλη Περιφέρεια της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης."

Johannes Hahn

Εγκαίνια & Αγιασμός 5ου - 6ου Λυκείου Λαμίας«Καλή αρχή» στη νέα σχολική χρονιά ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στον αγιασμό, εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο του Ενιαίου Σχολικού Συγκροτήματος (5ο & 6ο Λύκειο) Λαμίας.

Στον αγιασμό του 6ου Λυκείου Λαμίας, παρευρέθηκε φέτος ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα επίσημο εγκαινιασμό του Ενιαίου Σχολικού Συγκροτήματος που το 5ο και το 6ο Λύκειο Λαμίας.

Από τον προαύλιο χώρο του καινούργιου σχολικού κτιρίου, ο κ. Περγαντάς έδωσε ένα διπλό μήνυμα : από τη μια για το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς, με την ευχή να είναι αφετηρία του ουσιαστικού ρόλου της παιδείας στην ελληνική κοινωνία και απ’ την άλλη για τη σταθερή προτεραιότητα της Περιφέρειας στη δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών σχολικών υποδομών.

«Βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα στη σχολική κοινότητα του 6ου Λυκείου Λαμίας» είπε ο Περιφερειάρχης, «με πιο πολλή χαρά, με μεγαλύτερη ικανοποίηση. Κι αυτό γιατί είμαι μαζί σας στην καινούργια αρχή του σχολικού χρόνου, που σας φιλοξενεί πια σε νέα κτίρια. Τα κτίρια που ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση 5.186.000 από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνουν τις απαραίτητες λειτουργικές υποδομές για να έχετε όλοι καλύτερες εκπαιδευτικές συνθήκες.

Είναι πραγματική χαρά και ικανοποίηση για μας να διαπιστώνουμε ότι προσφέρουμε έργα σύγχρονα, λειτουργικά και αναγκαία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Είναι προτεραιότητά μας η Περιφέρεια να έχει βελτιωμένα και πλήρη σχολικά κτίρια, συνεχίζοντας, επεκτείνοντας και ολοκληρώνοντας τη δουλειά της πρώην Νομαρχίας Φθιώτιδας απ’ όπου ξεκίνησε αυτό το έργο.

Εγκαίνια & Αγιασμός 5ου - 6ου Λυκείου Λαμίας

Σας έχουμε ήδη παραδώσει από το 2012, τις δύο σχολικές μονάδες των Λυκείων- του 5ου και του 6ου, που περιλαμβάνουν συνολικά 5.240 τετραγωνικά μέτρα αιθουσών και διοικητικών χώρων, 1.450 τετραγωνικά μέτρα ημιυπαίθριους χώρους και 515 τετραγωνικά εξώστες, καθώς και διαμορφωμένη αυλή 3,5 στρεμμάτων περίπου με γήπεδα και βοηθητικούς χώρους.

Δουλεύουμε και προσπαθούμε τις αντίστοιχες σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης να τις έχουν το συντομότερο δυνατό και άλλοι μαθητές, όπως αυτοί που θα φιλοξενηθούν στο υπό κατασκευή Ενιαίο Λύκειο Λαμίας.


Μαζί μας, προσπαθεί και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων σας να βελτιώσει τον εξοπλισμό και να αναβαθμίσει την εκπαιδευτική λειτουργία.
Οι οικονομικές συγκυρίες της εποχής, μπορεί να δυσκολεύουν τη δουλειά όλων, αλλά παράλληλα την κάνουν πιο εντατική, πιο διεκδικητική, πιο συλλογική».

Ακόμα ο κ. Περγαντάς, επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας και τους χώρους του 5ου και 6ου Λυκείου Λαμίας, ανταλλάσοντας απόψεις με μαθητές και με εκπαιδευτικούς, και με αφορμή την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ευχήθηκε μια καινούργια αρχή σε όλους, λέγοντας:

Εγκαίνια & Αγιασμός 5ου - 6ου Λυκείου Λαμίας«Σήμερα, πιο πολύ από άλλες φορές, έχουμε ανάγκη, να αντιληφθούμε το σχολείο σαν αφετηρία για να φτιάξουν οι νέες γενιές έναν κόσμο με ανθρώπινο πρόσωπο, για να αλλάξουν ότι χρειάζεται να αλλαχθεί, για να προχωρήσουν σταθερά και να πετύχουν περισσότερα και καλύτερα για τον τόπο μας και την κοινωνία.
Σήμερα έχουμε πιο πολύ ανάγκη από ένα ξεκίνημα πιο αισιόδοξο, πιο δημιουργικό, πιο γόνιμο.
Γι’ αυτό το ξεκίνημα, γι’ αυτή τη σχολική χρονιά εύχομαι σε όλους – μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς – καλή αρχή, με δύναμη και υγεία.»

 

Περγαντάς Κλέαρχος . All rights reserved.