"Είναι εντυπωσιακός ο βαθμός απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων στη Στερεά Ελλάδα.περγαντας κλεαρχος
 Όχι μόνο υπερβαίνει κάθε άλλη Περιφέρεια της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης."

Johannes Hahn

Δημοψήφισμα 5ης Ιουλίου

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, ψηφίζουμε ΝΑΙ στο Ευρώ, ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την επόμενη μέρα η κυβέρνηση και οι εταίροι θα πρέπει άμεσα να διαμορφώσουν ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας που να στοχεύει στην απομοίωση του χρέους, στην ανάπτυξη, σε μια δικαιότερη κοινωνία.

Κλέαρχος Περγαντάς
π. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

 

 

π. Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς.

Υποψήφιος βουλευτής Νομού Βοιωτίας, εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν από την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα έργα για την βελτίωση των οδικών αξόνων Άμφισσα – Λιδωρίκι, Κρέντη – Βαρβαριάδα, Αταλάντη – Όρια Νομών Φθιώτιδας / Βοιωτίας και Νέο Μοναστήρι – Όρια Ν. Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 36.670.000,00 €.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά ημερίδα για τη σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, που αποσκοπεί στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του αγροτικού εισοδήματος

Δελτίο Τύπου

Στη χιλιάδων χρόνων ιστορία της πατρίδας μας, έχουν καταγραφεί πολλοί σταθμοί, πολλά ορόσημα. Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους, έχει η επανάσταση του 1821, ένα σημαντικότατο εθνικό, πολιτικό και ηθικό γεγονός της νεοελληνικής υπόστασης, και ταυτόχρονα ένα από τα πιο αξιοσημείωτα συμβάντα της νεώτερης Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Η αιρετή Περιφέρεια που για πρώτη φορά εισήγαγε ο Καλλικράτης, ήταν ένα λευκό χαρτί. Ένα λευκό χαρτί που πάνω του έπρεπε να ιχνηλατήσουμε τις θεσμικές μεταβολές, την ενιαία λειτουργία των πέντε περιφερειακών μας ενοτήτων, την πορεία της Στερεάς Ελλάδας με νέους όρους, τον οδικό χάρτη για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο και την κοινωνία.

Περγαντάς Κλέαρχος «Το ταξίδι μου στην αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε...»

Όμως, υπό τις συνθήκες βαθιάς ύφεσης της χώρας, ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας «ταξίδεψε» μόνος. Χωρίς υποστήριξη, θεσμική, λειτουργική και οικονομική, χωρίς τον «ούριο άνεμο» που χρειάζονται όλες οι μεγάλες τομές για να προχωρήσουν και να χαράξουν μια σταθερή πορεία.

Μέριμνά μας και κεντρική κατεύθυνσή μας ήταν να λειτουργήσουμε μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, να διεκδικήσουμε, να πιέσουμε, αλλά και να εκφράσουμε πρακτικά την αντίθεσή μας στην κρατική πολιτική.

Πετύχαμε θετικά αποτελέσματα:

εξομαλύναμε χρηματοδοτήσεις, δεσμεύσαμε πόρους, απεμπλέξαμε και προχωρήσαμε έργα.

Διαχειριστήκαμε με σύνεση και ιεράρχιση τα έσοδα της Περιφέρειας, με ισορροπία ανάμεσα στα αναγκαία έργα και χρηστή οικονομική διαχείριση. Δίνουμε πραγματικό χρήμα στην αγορά, χωρίς οφειλές και καθυστερήσεις.

Πετύχαμε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να είναι πανελλαδικά πρώτη σε απορρόφηση στο ΕΣΠΑ, με ποσοστό 94,45%
Διασφαλίσαμε το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Στερεάς Ελλάδας να έχει πανελλαδικά τη μεγαλύτερη αύξηση. Να είναι 20,55 % μεγαλύτερο από το τρέχον και αριθμητικά να φτάνει στα 333,35 εκ. €. Επιπλέον θα επαυξηθεί και με εκχωρημένα κονδύλια για την Αγροτική Ανάπτυξη.
Καταφέραμε να δεσμεύσουμε συνολικά 50,8 εκ. € δημόσια δαπάνη για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Στερεά Ελλάδα, που αρχικά ήταν 18 εκ. € δημόσια δαπάνη. Έτσι μπορούμε να εντάξουμε συνολικά 719 επιχειρήσεις.

Ολοκληρώσαμε, έχουμε σε εξέλιξη, δημοπρατήσαμε και συμβασιοποιήσαμε 613 έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 555.303.000 €, σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στη Χαλκίδα, στην ημερίδα για τη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αυλαία Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου της πρώτης αιρετής περιφερειακής θητείας 2011-2014, με παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά του νέου ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας και ενημέρωση για τον Οργανισμό Κωπαϊδας

             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Δευτέρα 24/3/2014 έως Πέμπτη 27/3/2014 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  κ. Κλέαρχος  Περγαντάς,

 

ΤΑΚΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

 Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

   Κλέαρχου Περγαντά

 

Λαμία, 16/7/2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά

Αγαπητέ κ. Περγαντά

Με την ευκαιρία της λήξης της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, αισθάνθηκα την ανάγκη να σας εκφράσω την εκτίμησή μου, για την παρουσία και δραστηριότητά σας.

Τη βαθμολογία των περιφερειαρχών με βάση την απορροφητικότητα των περιφερειών τους τα τελευταία 2,5 χρόνια, δηλαδή, το διάστημα που διαχειρίζονταν το ΕΣΠΑ αποτυπώνει η aftodioikisi.gr.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ

Αξιότιμε κ. Περγαντά, αγαπητέ φίλε Κλέαρχε,

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου, αλλά και όλων των συμπολιτών Σκυριανών, για όσα σημαντικά προσέφερες στο νησί μας.

Μια προσφορά, που παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας και κατ' επέκταση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ήταν αξιόλογη και ανακούφισε σημαντικά τη Σκύρο.

Μετά από παρέμβαση του Κλέαρχου Περγαντά στην αρμόδια Γενική Γραμματεία, η Στερεά Ελλάδα δεν θα μείνει

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Λαμία 16-6-2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας :


Με προτάσεις του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, εκφράστηκε η αντίθεση :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρελήφθησαν αντιγριπικά εμβόλια

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαμία ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Λαμία , 10 Ιουνίου, 2014

 

ΠΡΟΣ :

  1. Tον Περιφερειάρχη Στερεάς
  2. Τους κ.κ.Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας.
  3. Τους κ.κ.Περιφερειακούς Συμβούλους Στερεάς Ελλάδας.

«Στις Ευρωεκλογές, είναι καιρός η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας να καταψηφίσει τη συγκυβέρνηση και να δρομολογήσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ

Λαμία 28-5-2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση του οδικού έργου «Παρακάμψεις Γιάλτρων» στη Βόρεια Εύβοια στο τμήμα από Άγιο Νικόλαο Αιδηψού έως Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, συμβατικής δαπάνης 6.568.018 €.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, ξεκίνησε η ηµερίδα διαβούλευσης – οριστικοποίησης του Καλλιεργητικού Πλάνου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Λαμία 28-5-2014

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναστήλωση κτιρίου Κύμα στα Λουτρά Αιδηψού», με χρηματοδότηση 880.000€ από το ΕΣΠΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 26-05-2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση διαβούλευσης – ολοκλήρωσης του Καλλιεργητικού Πλάνου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διεθνές Συνέδριο «Week of Innovative Regions in Europe 2014 – WIRE V» (Αθήνα, 12-13 Ιουνίου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στα γραφεία της ΕΝΠΕ και συνάντηση εργασίας με τους Περιφερειάρχες είχε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης για τον διαγωνισμό κατασκευής του έργου «Παράκαμψη Χαλκίδας» από Νέα Λάμψακο μέχρι Ψαχνά, προϋπολογισμού 160.000.000 €

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες συζητήθηκαν και παραδόθηκαν εγγράφως στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, κατά τη σημερινή συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες, που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.


Ρ Ι Ψ Α Σ Π Ι Δ Ε Σ........

Κ. Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ

Τον Ιανουάριο του 2014 ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την εκχώρηση περαιτέρω πόρων από τα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας
Την κατασκευή του Διοικητηρίου στη Λαμία με κονδύλια του Jessica στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς στην Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 7-2-2014, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολίτικης της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Εύχομαι καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους.

Περγαντάς Κλέαρχος . All rights reserved.